You are here
Home > K-POP > Album Solo ‘Sejeong Gugudan’ berada di TOP 10 iTunes di 8 Negara!

Album Solo ‘Sejeong Gugudan’ berada di TOP 10 iTunes di 8 Negara!

Sejeong Gugudan telah memuaskan hati peminatnya melalui album mini solo pertamanya berjudul Loji.

Sejeong mengeluarkan album mini terbaru Plant pada 17 Mac pada 6 petang KST di pelbagai laman muzik. Bukan sahaja berjaya menguasai ranking 1 dalam carta domestik, Plant juga berjaya memasuki ranking tertinggi carta iTunes dan membuktikan populariti globalnya.

Sehingga 18 Mac, Plant berjaya menduduki TOP 10 iTunes Album di 8 negara, termasuk Malaysia, Filipina, Singapura, Thailand, Vietnam, Hong Kong, Taiwan, dan Indonesia. Tidak hanya itu, album Sejeong juga menjadikannya di bahagian atas carta iTunes di AS, UK dan Kanada, dan menduduki tempat ke-4 di tapak muzik terbesar di China, QQ Music.

Sejeong telah menunjukkan kemahiran nyanyian yang luar biasa, serta keupayaannya untuk menulis lagu dan menulis lirik. Sekarang Sejeong dipanggil sebagai salah seorang penyanyi yang mempunyai bakat sebagai penulis lagu.

 
Oleh itu Sejeong telah menarik perhatian peminat domestik dan asing dengan pelbagai daya tarikan dan telah meningkatkan kesempurnaan album dengan penyertaannya dalam menghasilkan muzik.

그룹 구구단의 세정 / 사진제공=젤리피쉬엔터테인먼트
Sejeong GUGUDAN / Jellyfish Entertainment

Leave a Reply

Top