You are here
Home > ENTERTAINMENT > Agensi BTS & TXT, BigHit Entertainment telah dinamakan syarikat paling inovatif pada tahun 2020

Agensi BTS & TXT, BigHit Entertainment telah dinamakan syarikat paling inovatif pada tahun 2020

BigHit Entertainment yang merupakan agensi kumpulan BTS dan TXT dinamakan syarikat paling inovatif di dunia pada tahun 2020 oleh media ekonomi Amerika Syarikat, Fast Company.

BigHit Entertainment menduduki tempat keempat dalam senarai 50 Syarikat Paling Inovatif 2020 di Dunia selepas Snap, Microsoft, dan Tesla. Dan meletakkan namanya di tempat pertama di The 10 Syarikat Muzik Paling Inovatif 2020.

Syarikat Fast berkata, “” Jutaan peminat BTS menggunakan dua aplikasi yang dibuat oleh BigHit Entertainment iaitu Weverse dan Weverse Shop untuk berkomunikasi dan berbelanja. Walaupun konsert BTS yang diadakan di Seoul Oktober lepas adalah hasil jualan tiket, terima kasih kepada barangan pra-pesanan melalui Weverse Shop, peminat tidak perlu beratur untuk membeli dan melalui peminat Weverse boleh menghantar mesej kepada anggota BTS. “

Syarikat Fast mengatakan bahawa perkhidmatan ini tidak dihasilkan oleh syarikat-syarikat permulaan yang mempunyai pengalaman dalam teknologi, tetapi dihasilkan oleh BeNX, anak syarikat BigHit Entertainment dan ini mirip dengan perkhidmatan Super Apps yang menyediakan pelbagai perkhidmatan sebagai aplikasi tunggal. Selain itu, Yoon Seok Joon sebagai Ketua Pegawai Eksekutif BigHit Entertainment juga berkata, “Ini adalah salah satu rancangan BigHit untuk membina perkhidmatan sehenti dalam industri muzik.”

 
Bersama menempatkan BigHit Entertainment sebagai 10 syarikat muzik paling inovatif pada tahun 2020, Fast Company berkata, “Dengan sokongan dominasi BTS di carta dunia, BigHit Entertainment mempunyai pengetahuan untuk maju dalam teknologi, data dan pemasaran.”

Syarikat Fast adalah media ekonomi Amerika Syarikat yang diterbitkan dengan tema teknologi, pengurusan, ekonomi, perniagaan, dan reka bentuk. Sejak tahun 2008, Fast Company telah memilih syarikat yang menjejaskan industri dan budaya setiap tahun dan mengumumkannya sebagai syarikat yang paling inovatif.

/ credit = BigHit Entertainment

Leave a Reply

Top