You are here
Home > ENTERTAINMENT > Coachella 2020 Ditunda Sehingga Oktober, BIGBANG’s Comeback Come Delayed

Coachella 2020 Ditunda Sehingga Oktober, BIGBANG’s Comeback Come Delayed

Penganjuran Festival Muzik dan Seni Lembah Coachella, yang dirancang untuk menjadi peringkat comeback kumpulan BIGBANG, ditangguhkan hingga Oktober kerana penyebaran virus Corona (COVID-19) yang meluas. Ini disampaikan secara langsung oleh Coachella melalui SNS rasminya pada 10 Mac lepas.

Melalui surat pemberitahuan Coachella, “Pertubuhan acara itu akan ditangguhkan atas arahan pihak berkuasa kesihatan tempatan. Ini dilakukan kerana keselamatan penonton, kakitangan dan masyarakat sangat penting. Kami akan mematuhi semua arahan yang diberikan oleh pihak berkuasa kesihatan.

“Sehubungan itu, Festival Muzik dan Seni Lembah Coachella akan diadakan pada 9-11 dan 16-18 Oktober.”

Mereka meneruskan, “Penonton yang telah membeli tiket masih boleh memasuki acara itu pada bulan Oktober, sementara kami juga akan memberikan maklumat mengenai pembayaran balik tiket secepat mungkin.”

 
Festival Muzik dan Seni Lembah Coachella adalah festival muzik terbesar yang diadakan di Indio, California, Amerika Syarikat. Ini akan menjadi peringkat semula BIGBANG dengan pembentukan 4 ahli, tetapi kerana acara itu ditangguhkan pada bulan Oktober, kemunculan semula BIGBANG juga dilaporkan tertangguh.

Big Bang / YG Entertainment

Leave a Reply

Top