You are here
Home > ENTERTAINMENT > Seungri secara rasmi masuk ke Tentera pada 9 Mac, Kesnya akan Dipindahkan ke Mahkamah Tentera

Seungri secara rasmi masuk ke Tentera pada 9 Mac, Kesnya akan Dipindahkan ke Mahkamah Tentera

Pelaporan dari Yeonhap News, Seungri akan memasuki perkhidmatan ketenteraan pada 9 Mac untuk ditempatkan di Pusat Latihan Bahagian Infantri ke-6 di Cheorwon, Gangwon-do.

Pada 4hb Januari. Pentadbiran Buruh Ketenteraan telah mengeluarkan nota draf ketenteraan draf kepada Seungri, yang didakwa dengan perdagangan seks dan jualan di luar negara bernilai 1 bilion won.

Pada 30 Januari, Pejabat Pendakwa Daerah Pusat Seoul mendakwa Seungri tanpa penahanan terhadap caj perjudian, pelanggaran Akta Transaksi Pertukaran Asing dan pelanggaran Akta Hukuman Perdagangan Seks.

Seungri telah menerima waran tangkap dua kali pada bulan Mei dan Januari, tetapi masih disiasat tanpa tahanan fizikal selepas mahkamah menolak dua waran tangkap.

 
Menurut undang-undang yang terpakai, jika seorang defendan menjadi askar, kes itu akan dipindahkan ke mahkamah tentera. Oleh itu, perbicaraan Seungri juga akan dipindahkan ke mahkamah tentera.

Dalam hubungan ini, Pentadbiran Buruh Ketenteraan berkata, “Kami akan bekerja keras dalam pendakwaan untuk memastikan perbicaraan berjalan dengan adil, dan juga akan mempertimbangkan keputusan mahkamah sivil dalam kes yang berkaitan.”

Leave a Reply

Top