You are here
Home > TV > Selalu membuat penyakit jantung, inilah yang dikatakan oleh K-netizen mengenai lakonan Kim Ji Hoon, psikopat dalam ‘Flower of Evil’

Selalu membuat penyakit jantung, inilah yang dikatakan oleh K-netizen mengenai lakonan Kim Ji Hoon, psikopat dalam ‘Flower of Evil’

Image source : The Qoo

Pelakon Kim Ji Hoon berjaya menimbulkan ketegangan yang kuat berkat peranannya sebagai Baek Hee Sung dalam drama tvN Flower of Evil.

Dalam episod 15 Flower of Evil pada (17/9) semalam, Baek Hee Sung (Kim Ji Hoon) dan Do Hyun Soo (Lee Joon Gi) akhirnya bertemu dan bertengkar untuk mempertaruhkan nyawa mereka.

Image source : Newsen

Telah diketahui bahawa Baek Hee Sung adalah kaki tangan Do Min Suk, ayah Do Hyun Soo yang melakukan beberapa kali pembunuhan pada masa lalu. Pada masa itu, dia secara tidak sengaja menabrak Do Hyun Soo dan berusaha menghilangkan jejaknya dengan menguburkan Do Hyun Soo hidup-hidup. Sementara itu, ibu kelihatan terkejut dan menikam Baek Hee Sung, yang menyebabkan dia koma selama bertahun-tahun.

Setelah bangun dari koma, Baek Hee Sung kembali membunuh dan cuba membunuh nyawa Do Hyun Soo dengan pelbagai cara.

Image source : The Qoo

Dalam setiap episod, Kim Ji Hoon menunjukkan lakonan hebat sebagai psikopat. Tidak jarang penonton mengaku selalu mengalami kemarahan setiap kali Baek Hee Sung (Kim Ji Hoon) muncul, ditambah dengan ekspresi wajah dan cara dia bercakap dengan dialog yang tegang.

Ini tentu saja merupakan penilaian baru bagi penonton, kerana ini adalah peranan pertama Kim Ji Hoon sebagai psikopat dan pembunuh. Penonton juga memujinya kerana peranannya tidak kurang menarik bagi watak Lee Joon Gi dalam drama tersebut.

Image source : Newsen

Berkenaan dengan lakonan Kim Ji Hoon, berikut adalah beberapa komen dari K-netizen:

-Saya belum melihatnya bermain antagonis sejauh ini, jadi saya tidak merasakan apa-apa kesan melalui lakonannya. Namun, saya mengakui bahawa lakonannya di Flower of Evil sangat keren

-Dia kelihatan seperti psikopat sebenar. Dia boleh menjadi panutan saya ketika belajar lakonan

-Aku tidak tahu dia pandai bermain psikopat.

  • Dia seorang psikopat yang tampan
  • Dia sangat tampan dari kaca TV, bagaimana melihat perkara sebenar? Saya mungkin gemetar
  • Dia pembunuh psikopat sebenar
  • Saya selalu takut setiap kali Baek Hee Sung muncul
  • Suasana menakutkan di Flower of Evil nampaknya telah menciptakan Kim Ji Hoon
  • Ini pertama kali saya melihat psikopat seperti ini

Sementara itu, tonton episod terakhir drama Flower of Evil, pada pukul 10.50 malam KST di saluran tvN atau melalui platform VIU.

Tonton sorotan episod 15 di sini:

Leave a Reply

Top