You are here
Home > ENTERTAINMENT > Berikut adalah 5 Bintang Tampan Alumni Universiti Dankook Korea Selatan

Berikut adalah 5 Bintang Tampan Alumni Universiti Dankook Korea Selatan

Sejumlah kampus di Korea terkenal dengan banyak bintang yang hadir di sana, termasuk Universiti Dankook, yang terletak di Gyeonggi-do, Korea Selatan.

Bukan sahaja mereka mempunyai visual yang tampan, tetapi bintang-bintang ini juga terkenal dengan bakat luar biasa mereka dalam dunia hiburan.

Dipetik dari Insight, berikut adalah 5 bintang kacak dari Korea Selatan yang pernah mengikuti Universiti Dankook.

1. Woo Do Hwan

Woo Do Hwan adalah pelakon yang menamatkan pengajian di Universiti Dankook. Diketahui bahawa dia mendapat pendidikan di Dankook University jurusan Persembahan dan Filem, kerana dia bercita-cita menjadi pelakon sejak sekolah menengah.

2. Ji Chang Wook

Pelakon kacak Ji Chang Wook nampaknya juga lulus dari Universiti Dankook. Dia adalah kelas tahun 2006, yang telah mendapat populariti di kalangan pelajar perempuan berkat wajahnya yang berseri dan tampan. Sama seperti Wo Doo Hwan, Ji Chang Wook juga merupakan alumni jurusan Persembahan dan Filem.

3. Park Jae Beom (Jay Park)

View this post on Instagram

@wkorea @tomford #wkorea #tomford

A post shared by Jay Park / 박재범 ($hway bum) (@jparkitrighthere) on

Mantan ahli 2PM, yang kini menjadi rapper solo, Park Jae Beom, juga merupakan alumni Universiti Dankook, anda tahu! Park Jae Beom mengambil jurusan kelas Pentadbiran Perniagaan 2007.

4. Ok Taecyeon

View this post on Instagram

Your Angel 👼🏻👼🏻

A post shared by Ok Taecyeon (@otaecyeonk) on

Idol dan pelakon Ok Taecyeon juga belajar di Universiti Dankook jurusan Pentadbiran Perniagaan, kelas 2007. Semasa masih di kuliah, Taecyeon mengeluarkan lagu berjudul Blue Bears untuk amal pelajar.

5. Cho Seung Woo

Image source : Google

Salah seorang pelakon senior, Cho Seung Woo, juga merupakan alumni Universiti Dankook. Sebagai alumni Jabatan Teater dan Filem, kelas 1998, Cho Seung Woo adalah pelakon perwakilan dari Korea Selatan yang mempunyai sejarah pendidikan yang baik. Walaupun sekarang dia berusia empat tahun, tapi dia tetap memelihara tampan dan menerima banyak cinta dari peminat.

Leave a Reply

Top