You are here
Home > K-POP > KOCCA Mengadakan Konsert Dalam Talian bertaraf Bintang: GFriend, ASTRO, Gaho, hingga AB6IX!

KOCCA Mengadakan Konsert Dalam Talian bertaraf Bintang: GFriend, ASTRO, Gaho, hingga AB6IX!

Kementerian Kebudayaan, Sukan dan Pelancongan Republik Korea dan Agensi Kandungan Kreatif Korea (KOCCA) akan menganjurkan MU: CON ONLINE 2020, sebuah acara persidangan, pameran, persembahan dan rangkaian muzik antarabangsa untuk mempertemukan para pemain industri muzik dunia. MU: CON 2020 akan diadakan secara dalam talian pada 23-26 September 2020.

Pembukaan MU: CON Online 2020 pada 23 September (Rabu) jam 17:00 WIB, dimeriahkan dengan persembahan daripada 10 pemuzik K-Pop terkenal iaitu Teen Top, G-Friend, ONF, Dream Catcher, MoonBin and Sanha ASTRO, Gaho, Leenalchi, George , Taman Moonchi, dan AB6IX.

24–26 September, lebih daripada 70 pemuzik Korea dari pelbagai genre akan memenuhi pentas Showcase. Para pemuzik yang muncul dikuratori oleh penerbit muzik Korea Selatan terkenal Lee Yoon Sang. Pentas pertunjukan ini adalah tempat kelahiran pemuzik K-POP antarabangsa seterusnya.

Untuk memberi gambaran mengenai industri muzik selepas wabak Covid-19, hari pertama Persidangan MU: CON Online 2020, 24 September (Khamis), akan dibuka dengan Keynote dari Jaeson Ma, Co-Founder 88Rising and Co-Owner Triller, aplikasi video dari AS yang kini sedang meningkat dan dianggap sebagai pesaing TikTok, dengan tema “Mengantisipasi Masa Depan Industri Muzik Global dalam Era Pasca-Pandemik”. Hari kedua persidangan pada 25 September (Jumaat) akan dibuka dengan Keynote dari Sung-Su Lee, CEO SM Entertainment, dengan tema “Teknologi Budaya, Industri IP dan Untact”. Di samping itu, persidangan ini juga akan merangkumi Twitter, Chartmetric (syarikat analisis data muzik Silicon Valley), dan lain-lain.

Kim Young Jun, Presiden KOCCA mengatakan, industri muzik, terutama festival luar negara, telah dilanda wabah Covid-19, kerana dengan ribuan langkah, kami merancang program untuk menunjukkan potensi K-Pop dan kemungkinan baru. MU: CON Online 2020 diharapkan dapat memberikan pandangan baru untuk meninjau kembali makna perubahan pada era pasca pandemi dan membentuk arah baru bagi industri muzik.

Program pembukaan, pameran dan persidangan MU: CON Online 2020 dapat ditonton di saluran Youtube “KOCCAMUSIC”. Perincian acara, jadual pameran dan program perniagaan dapat diakses melalui laman web www.mucon.kr.

Leave a Reply

Top