You are here
Home > K-NEWS > Rating Meningkat, Ini 6 Perkara Penting Yang Anda Mesti Tonton Drama tvN ‘Record of Youth’

Rating Meningkat, Ini 6 Perkara Penting Yang Anda Mesti Tonton Drama tvN ‘Record of Youth’

Drama terbaharu TvN Record of Youth, yang disiarkan setiap Isnin-Selasa telah menayangkan empat episod pertama dan berjaya menarik perhatian penonton berkat kehadiran pemain terkenal dan plot cerita yang sangat menarik.

Dibintangi oleh Park Bogum, Park Sodam, dan Byun Woo Suk, drama Record of Youth memulakan tayangan perdana dengan penilaian tertinggi, iaitu 6,363%.

Dalam hal ini, berikut adalah ringkasan dari 5 perkara menarik yang mesti anda tonton dalam drama Record of Youth:

1. Sinergi pemain yang kuat, Park Bogum X Parkk Sodam X Byun Woo Seok

Pemain muda seperti Park Bogum, Park So Dam dan Byun Woo Seok akan menunjukkan chemistry yang kuat dalam drama Record of Youth.

Park Bogum memerankan Sa Hye Jun, model yang bermimpi menjadi pelakon. Bogum akan menunjukkan bagaimana kebanyakan remaja berusia 20-an berusaha untuk mewujudkan impian mereka.

Park Sodam berubah menjadi artis solek, yang mempunyai bakat dan rasa semula jadi yang disukai oleh banyak pelanggannya. Selain itu, dia juga menunjukkan daya tarikan lain sebagai peminat Sa Hye Jun.

Sementara itu, Byun Woo Seok memerankan Won Hae Hyo, yang berkongsi impiannya dengan Sa Hye Jun, di mana dia ingin membuktikan bahawa dia ingin dikenali oleh bakatnya, bukan dari latar belakang keluarganya.

Mereka bertiga akan menunjukkan bagaimana kesukaran yang dihadapi dalam proses mencapai impian, yang dipenuhi dengan kisah cinta dan persahabatan.

2. Kerjasama antara penerbit An Gil Ho X Writer Ha Myung Hee semestinya dinantikan

Kerjasama antara penerbit Ahn Gil Ho dan penulis Ha Myung Hee telah menarik perhatian sebelum drama ini ditayangkan secara rasmi. Ahn Gil Ho adalah produser yang telah mengarahkan drama Stranger, Memories of The Alhambra, dan Watcher. Sementara itu penulis Ha Myung Hee telah menulis skrip untuk drama Doktor, Suhu Cinta, dan lain-lain. Mengenai Record of Youth, kedua-duanya ingin menunjukkan cerita mengenai remaja berusia 20-an, yang bertekad untuk mewujudkan impian mereka.

3. Menunjukkan kisah dan konflik yang berlaku dalam hubungan mesra dan keluarga

Selain menceritakan kisah perjuangan watak utama untuk merealisasikan impian mereka, drama ini juga menyelitkan nilai mengenai persahabatan dan kekeluargaan antara watak-watak. Ini dapat dilihat dalam kisah Won Hae Hyo dan Sa Hye Joon yang telah berkawan sejak kecil dan mempunyai impian yang sama, sedangkan mereka berasal dari keluarga dengan latar belakang yang berbeza. Drama ini juga menunjukkan bagaimana kehadiran dan peranan keluarga sangat berpengaruh dalam kerjaya anak-anak mereka. Drama ini menunjukkan dengan jelas bagaimana konflik antara ibu bapa dan anak-anak, serta perbezaan pendapat antara ibu bapa mengenai kerjaya anak mereka.

4. Mempunyai plot yang menarik dan mengundang empati penonton

Sebilangan drama dapat mengeringkan emosi, terutamanya ketika mereka bertema berat dan bertema. Namun, Record Of Youth melakukannya dengan baik dalam mengimbangi pemandangan dramatik dengan saat-saat yang menggembirakan, ditambah dengan komedi yang tetap realistik. Penonton dapat mencerna cerita dengan mudah tanpa perlu bersusah payah memahami plotnya.

5. Memperkenalkan penonton ke sisi belakang dunia hiburan

Seni sering digunakan untuk mencerminkan dan mengkritik realiti dan Record Of Youth melakukan begitu sahaja. Walaupun hanya ditayangkan empat episod, banyak perkara telah ditunjukkan mengenai sisi di sebalik dunia hiburan, seperti gangguan, rasuah, membeli pengikut palsu untuk mendapatkan populariti, menipu artis yang baru memasuki perangkap kontrak, dan banyak lagi. Bukan hanya kelemahan, tetapi drama ini juga memperkenalkan penonton ke dunia seni, seperti pemodelan, lakonan, dan solek.

6. OST dinyanyikan oleh idola terkenal dan sesuai dengan senarai main anda

OST adalah salah satu faktor yang berperanan besar dalam meningkatkan emosi dalam drama. Telah diketahui bahawa Record of Youth akan mempersembahkan beberapa OST yang akan memuaskan telinga penonton dengan lirik yang menyokong jalan cerita. Hingga kini, hanya dua lagu yang dirilis, yakni lagu berjudul Go, dinyanyikan oleh Seungkwan Seventeen, dan You In My Soul, dinyanyikan oleh Chung Ha.

Leave a Reply

Top