You are here
Home > ENTERTAINMENT > 10 Persamaan ‘Rekod Pemuda’ dan ‘Pewaris’, Pasukan Anda Siapa?

10 Persamaan ‘Rekod Pemuda’ dan ‘Pewaris’, Pasukan Anda Siapa?

Setiap minggu, drama terbitannya Youth of Youth menunjukkan peningkatan penarafan berkat kisah menarik tentang betapa sukarnya mengejar impian ketika berhadapan dengan kenyataan persaingan yang keras dalam dunia pekerjaan. Walaupun unik dan menarik, kisah-kisah dalam Record of Youth sering dijumpai di drama remaja lain, seperti The Heirs. Mari kita senaraikan perkara-perkara yang sama dari drama Record of Youth and The Heirs?

Kisah orang kaya dan miskin yang merupakan konflik penting

Dalam The Heirs, kisah orang kaya dan miskin dimainkan oleh dua watak utama yang saling jatuh cinta, ia berbeza dengan Record of Youth yang memfokuskan kisah hidup orang kaya dan miskin, di mana Sa Hye Jun (Park Bo Gum) mempunyai kehidupan yang sederhana, sementara Kaya adalah rakan karib bernama Won Hae Hyo (Byeon Woo Seok) yang berasal dari keluarga yang disegani dan selalu mendapat sokongan daripada keluarganya, terutama ibunya.

Persahabatan antara orang kaya dan miskin

Di The Heirs, Cha Eun Sang (Park Shin Hye) yang malang selalu mendapat sokongan penuh dari sahabatnya yang lahir dari keluarga kaya, Yoon Chan Young (Kang Min Hyuk), tetapi dalam Record of Youth, Hye Jun dan Hae Hyo berkawan. sejak sekolah rendah, dia mengejar kerjaya dalam industri pemodelan dan bahkan bermimpi menjadi pelakon. Walaupun dia selalu ketinggalan di belakang Hae Hyo, Hye Jun selalu menyokong yang terbaik untuk sahabatnya, salah satunya adalah ketika Hae Hyo berjaya mendapatkan peranan filem sementara Hye Jun yang gagal terus memberikan ucapan tahniah dan pelukan hangat.

Anak lelaki kaya yang baik hati, tetapi ibunya bercita-cita tinggi dan menjengkelkan!

Berbanding dengan kata “baik hati,” Kim Tan (Lee Min Ho) di The Heirs lebih menjengkelkan … Tetapi dia sanggup melakukan apa sahaja untuk mempertahankan Eun Sang, eaaa. Kim Tan mempunyai seorang ibu yang suka kelihatan mewah dan tidak kelihatan, tetapi masih baik kepada Eun Sang. Tidak seperti ibu Hae Hyo, yang selalu melakukan apa sahaja untuk anaknya, berjaya dalam industri hiburan. Walaupun Hae Hyo ingin bekerja secara bebas, tetapi tanpa disedari olehnya, ibunya telah melakukan pelbagai perkara untuk dapat meningkatkan kejayaannya. Sudah tentu, itu semua dengan menggunakan kekayaannya.

Ibu watak utama menjadi hamba dalam keluarga sahabat anaknya

Semasa di The Heirs, ibu Eun Sang bekerja untuk keluarga teman lelakinya, Kim Tan, di Record of Youth Hye Jun ibu bekerja sebagai pembantu rumah di rumah Hae Hyo. Walaupun begitu, ini tidak menjejaskan hubungan persahabatan antara Hae Hyo dan Hye Jun. Hae Hyo tetap bersikap sopan kepada ibu sahabatnya walaupun dia bekerja di rumahnya.

Walaupun dia berlainan kasta dan sering bertengkar, seorang ibu kaya sangat memerlukan pembantu rumahnya

Sama seperti Ibu Kim Tan dan Ibu Eun Sang yang bertengkar, Puan Hae Hyo, yang aktivitinya hanya di rumah atau membeli-belah, sangat memarahi Cik Hye Jun untuk terus melakukan kerja rumah. Telah berani menolak, tetapi ibu Hye Jun masih menyiapkan kerja yang diminta. Walaupun kadang-kadang dia seorang prankster, Hae Hyo masih baik dengan memberinya gaji lebih masa walaupun dia ditolak. Namun, ketika dia melihat anak itu dekat dengan ibu Hye Jun, ibu Hae Hyo kelihatan sangat cemburu dan cemburu.

Menemui rakan sekerja beracun

Mengangkat kisah kanak-kanak sekolah menengah, drama The Heirs memfokuskan kehidupan sekolah dan cinta, tetapi ketika ditanya siapa yang paling beracun, tentu saja Rachel (Kim Ji Won), yang tidak pernah gembira, melihat Kim Tan dan Eusang Happy. Dalam Record of Youth, An Jeong Ha (Park So Dam) sebagai watak utama wanita juga digambarkan sebagai orang muda dengan latar belakang keluarga yang sederhana dan bersemangat untuk mencapai impiannya. Di antara banyak liku-liku kerja, dia berhadapan dengan rakan sekerja yang beracun.

Mesyuarat adalah seperti takdir

The Heirs sendiri mempunyai kisah unik di mana Eun Sang dan Kim Tan bertemu di California, Amerika Syarikat tetapi tanpa disangka mereka bertemu kembali di Korea, sementara Jeong Ha dan Hye Jun Record of Youth bertemu di sebuah pertunjukan fesyen. Jeong Ha, yang mengidolakan Hye Jun, menantikan hari itu, tanpa disangka-sangka Jeong Ha segera membentuk Hye Jun untuk menjadi teman rapat.

Berpura-pura malu

Walaupun Eun Sang kesal dengan sifat Kim Tan yang egois dan kekanak-kanakan, pada akhirnya Eun Sang jatuh cinta dengan Kim Tan. Sama juga dengan Jeong Ha yang tidak berani mengakui bahawa dia peminat Hye Jun, tetapi kerana salah faham, keduanya menjadi semakin dekat.

Kisah cinta ‘sampingan’ antara keluarga pelakon utama

Kim Jin Woo (Kwon Soo Hyun), yang juga merupakan teman rapat Hae Hyo dan Hye Jun, ternyata menjalin hubungan sulit dengan kakak Hae Hyo. Ini sangat serupa dengan kisah saudaranya Kim Tan dan teman wanitanya yang juga seorang guru di sekolah Kim Tan.

Kejayaan yang bermula dengan impian!

Mengambil tema mencapai impian, drama Record of Youth mengajak anda untuk terus berusaha mencapai impian anda walaupun terdapat banyak liku-liku.

Ternyata kisah dalam drama itu benar-benar klise dan terdapat banyak persamaan di dalamnya. Tidak boleh dibandingkan, The Heirs and Record of Youth juga mempunyai keunikan mereka sendiri yang tidak dapat disamakan, setuju?

Leave a Reply

Top