You are here
Home > ENTERTAINMENT > Pelakon Korea Oh In Hye meninggal pada usia 36 tahun

Pelakon Korea Oh In Hye meninggal pada usia 36 tahun

Pelakon Korea Oh In-hye ditemui mati di kediamannya pada awal pagi Selasa, 14 September 2020. Pelakon itu dilaporkan mengalami serangan jantung di rumahnya di Songdo International City, Distrik Yeonsu tepat.

Pihak perubatan memberi CPR Oh In-hye sebelum dia dibawa ke bilik kecemasan hospital berdekatan. Menurut laporan, pernafasan dan denyutannya kembali tetapi dia tidak sedarkan diri dan akhirnya meninggal dunia.

Oh In-hye membuat penampilan sulung dalam filem “Sin of the Family” pada tahun 2011. Pelakon ini membuat percutian pada upacara pembukaan Festival Filem Antarabangsa Busan ke-16 pada bulan Oktober 2011 ketika dia mengenakan gaun oren yang menarik. Filemnya, berjudul “Red Vacance Black Wedding” ditayangkan di festival filem. Dia juga muncul dalam filem “No Breathing” pada tahun 2013 dan “The Plan” pada tahun 2014. Dia juga muncul dalam drama “Yeonnam-dong 539” pada tahun 2018.

Dalam catatan terakhirnya di Instagram pada 12 September yang lalu, dia berharap setiap orang mempunyai hujung minggu yang hebat, dia juga berkongsi beberapa gambar selfie. Bukan itu sahaja, Oh In-hye juga memuat naik video tutorial penjagaan kulit di saluran YouTubenya pada 12 September.

Pada masa ini polis masih menyiasat kes kematiannya. Menurut beberapa laporan media di Korea, penyebab bunuh diri juga akan dikenal pasti. Upacara pengebumian untuk mendiang Oh In-hye dirancang untuk diadakan pada 16 September 2020. (Potong)

Leave a Reply

Top