You are here
Home > K-POP > Body Goal, Idola Wanita Paling Seksi dalam Sejarah Kpop

Body Goal, Idola Wanita Paling Seksi dalam Sejarah Kpop

Sebagai idola Kpop, selain mempunyai bakat menyanyi dan menari yang merupakan syarat wajib, visual yang cantik dan tampan tentunya menjadi titik tambahan kerana selain menghiburkan peminat di atas panggung, visual juga merupakan sesuatu yang dapat dipamerkan selain daripada agensi, kumpulan, atau keperibadian mereka sendiri. Di antara banyak idola Korea yang cantik dan berbakat, berikut adalah berhala paling seksi dalam sejarah kpop!

Seolhyun

DPada awal penampilannya, Seolhyun AOA diketahui memiliki wajah yang comel tetapi mempunyai tubuh seksi yang membuatnya disebut sebagai salah satu idola yang memiliki tubuh yang sempurna. Berkat visualnya yang unik, Seolhyun telah menerima banyak tawaran iklan dan telah membintangi beberapa drama dan filem. Kini, penampilan Seolhyun lebih menarik kerana dia sedang berdiet dan rajin bersenam untuk memiliki tubuh yang sihat dan cergas.

Yuri SNSD

Pada masa kejayaan SNSD, Yuri dikatakan mempunyai gol badan yang sempurna oleh peminat kpop di seluruh dunia. Yuri memiliki pinggang super langsing yang dijuluki pinggang semut atau pinggang semut, sementara pinggulnya membentuk garis S yang banyak dicemburui oleh wanita. Yuri terkenal dengan sukan dan sentiasa menjaga kesihatannya. Kunci untuk memiliki tubuh Yuri yang sempurna ternyata rajin bersenam!

Tzuyu TWICE

Walaupun maknae dalam kumpulan, Tzuyu adalah anggota yang mempunyai badan yang paling tinggi dan langsing di antara anggota yang lain. Walaupun dia memulakan kerjaya pada usia muda, Tzuyu kadang-kadang memakai pakaian mini tetapi masih sopan sesuai dengan usianya. Aura kecantikan yang digabungkan dengan tubuh yang cantik memberikan kelebihan lain kepada Tzuyu.

Nana After School

Nana, yang telah lama aktif sebagai pelakon, terkenal dengan badan yang berkadar yang membuat peminat bersorak untuk visualnya. Mempunyai badan tinggi seperti model dan wajah seperti Barbie, Nana sering dilihat turut membintangi iklan.

Jun Hyoseong

Bekas anggota RAHSIA ini juga dikenali sebagai idola yang mempunyai tubuh seksi. Terlepas dari bekas kumpulannya yang mengusung konsep seksi, Jun Hyoseong sendiri mempunyai bentuk badan dan bentuk badan yang langsing sehingga membuatnya digelar ratu seksi. Walaupun begitu, Jun Hyoseong mengakui bahawa dia mudah gemuk dan harus menyesuaikan dietnya. Setiap hari dia hanya makan sayur dan jarang makan nasi.

Kwon Nara

Walaupun sekarang dia tidak aktif sebagai idola, Kwon Nara, yang terkenal sebagai anggota Hello Venus, juga terkenal mempunyai badan yang seksi, salah satunya adalah foto yang menunjukkan Kwon Nara kelihatan seksi pada yang satu ini. Kwon Nara dipuji banyak ketika dia masih aktif sebagai idola kerana kakinya yang panjang dan paha seksi yang digelar peminat sebagai paha madu.

Kyungri

Bekas ahli 9MUSES juga dikenali sebagai simbol keseksian kpop kerana dia selalu berani tampil seksi di atas pentas. Mempunyai badan yang tinggi dan langsing, wajah Kyungri tegas tetapi comel juga dikatakan sebagai salah satu kunci untuk selalu dipanggil idola paling seksi.

HyunA

Ini pasti senarai mesti dimiliki! Bekas ahli 4Minute yang kini berada di bawah agensi PSY diketahui sangat sensual bukan hanya pada penampilannya di atas pentas tetapi juga ketika tidak berada di depan kamera. Dalam penampilan di atas panggung, Hyuna bahkan berani menanggalkan pakaian dan hanya memakai coli dan seluar jeans yang menjadikan peminat lelaki lebih teruja.

현아 콘서트짤 > 사진 | 라이브스코어

Naeun Apink

Sebagai visual Apink, Naeun diketahui benar-benar menjaga penampilannya. Bukan hanya badan yang cantik, wajah Naeun yang cantik telah berjaya menghipnotis peminat selama 9 tahun berdebat dengan Apink.

Seulgi Red Velvet

Seulgi dianggap ahli yang mempunyai fizikal yang cantik di antara anggota Red Velvet yang lain. Seulgi dikatakan mempunyai badan yang ideal dengan otot perut yang terbentuk dengan indah. Semua terima kasih kepada latihan yang selalu dilakukannya.

Itulah idola paling seksi dalam sejarah Kpop. Oleh itu, jika anda dapat membuat kesimpulan, tubuh yang cantik ternyata memerlukan banyak usaha dan pengorbanan seperti rajin bersenam dan hanya makan kalori tanpa karbohidrat. Boleh benar-benar dicontohi bagi mereka yang ingin memiliki badan yang hebat!

Leave a Reply

Top