You are here
Home > ENTERTAINMENT > Kejayaan dalam Mencetak Drama Berperingkat Tinggi, Baris Selebriti Ini Sentiasa Sasaran!

Kejayaan dalam Mencetak Drama Berperingkat Tinggi, Baris Selebriti Ini Sentiasa Sasaran!

Walaupun ia bukan perkara penting bagi para pemain, tidak dapat dinafikan bahawa dapat memperoleh penilaian tinggi dalam sebuah drama pastinya menjadi kebanggaan bagi pelakon dan pelakon. Nama selebriti di bawah selalu menjadi sasaran kerana mereka selalu berjaya menjaringkan drama yang mereka mainkan dengan penilaian tinggi! Siapakah mereka?

Kim Soo Hyun

Pelakon berbayar termahal ini mesti ada dalam senarai ini! Dengan lakonannya yang menakjubkan, Kim Soo Hyun berjaya memenangi hati pengeluar untuk bekerjasama dengannya! Dikenali sejak membintangi Dream High, Kim Soo Hyun telah menjadikannya sebagai barisan pelakon terbaik di Korea. Terkini, Kim Soo Hyun berjaya menarik hati semua peminat Korea menerusi drama It’s Okay to Not Be Okay.

Park Seo Joon

Park Seo Joon dikatakan tidak pernah melakukan kesalahan dalam peranan drama yang dimainkannya. Peranannya dalam Fight for My Way, Apa Yang Salah dengan Setiausaha Kim? sehingga Kelas Itaewon, yang memperoleh penilaian dua digit, sangat melekat padanya dan tidak dapat dilupakan.

IU

Popular sebagai penyanyi dan penulis lagu, IU membuka sayapnya dalam bidang lakonan. IU mendapat pujian atas lakonannya menerusi The Producers, My Mister, dan Hotel Del Luna yang berjaya menjadikannya penama dalam anugerah televisyen tertinggi di Korea.

Son Ye Jin

Memiliki wajah cantik yang unik bukan satu-satunya kelebihan Son Ye Jin, telah aktif berlakon sejak tahun 2000-an, Son Ye Jin selalu menjadi sasaran pengarah. Kekosongan yang panjang dari dunia drama, Son Ye Jin berjaya kembali dengan drama Something in the Rain to Crash Landing on You.

Jun Ji Hyun

Walaupun drama itu kembali setelah 13 tahun, nama besar Jun Ji Hyun berjaya menjadikan drama yang dibintangi lebih bersinar, seperti menerusi My Love from the Star dan The Legend of Blue Sea. Selain itu, penampilan Jun Ji Hyun sebagai cameo di Kingdom 2 pastinya terkejut dan merasa ingin tahu tentang putaran drama yang dikhabarkan akan dibintanginya. Beberapa ketika yang lalu Jun Ji Hyun disahkan akan membintangi Gunung Jiri bersama Joo Ji Hoon.

Gong Hyo Jin

Debut pada tahun 1999, Gong Hyo Jin adalah pelakon veteran yang selalu berjaya dengan drama-drama yang dibintanginya. Namanya melambung tinggi setelah membintangi Pasta, Gong Hyo Jin, yang mempunyai gelaran ‘Gongvely’, menjadi ratu rom-coms menerusi pelbagai lakonan menerusi The Greatest Love, Master Sun, It’s Okay, That Love, The Producers, Don’t berani to Dream, hingga Ketika Camellia Blooms yang menyampaikannya menerima anugerah Daesang yang tinggi pada Anugerah Drama KBS 2019.

Song Joong Ki

Walaupun dia belum memainkan banyak judul drama, rasanya Song Joong Ki telah mencapai kejayaan besar. Dengan kejayaan Descendants of the Sun, Song Joong Ki menjadi salah satu pelakon yang patut diperhitungkan dan banyak produser melihat! Song Joong Ki juga akan membuat drama comeback dengan Taecyeon 2PM tidak lama lagi.

Leave a Reply

Top