You are here
Home > K-NEWS > Dihiasi dengan bintang terkenal, berikut adalah 5 sebab mengapa anda mesti menonton drama SBS ‘Alice’

Dihiasi dengan bintang terkenal, berikut adalah 5 sebab mengapa anda mesti menonton drama SBS ‘Alice’

Sebagai salah satu drama yang paling dinanti-nantikan pada tahun 2020, drama Alice akhirnya ditayangkan episod pertamanya.

Drama Alice ditayangkan pada 29/8 menerusi saluran SBS. Drama Alice adalah drama genre fiksyen ilmiah, yang mengisahkan perjalanan masa yang tetap menjadi asas dalam hubungan sesama manusia. Menjelang tahun 2050, orang mencari cara untuk melakukan perjalanan waktu dengan pelbagai alasan peribadi.

Inilah 5 sebab mengapa anda harus menonton drama Alice:

1. Pelakon kegemaran penonton Kim Hee Sun mempunyai wajah yang sama dengan dua watak

Image source : google

Ini adalah drama tv kabel pertama Kim Hee Sun dalam 5 tahun. Penonton menilai bahawa Kim Hee Sun mempunyai kemampuan unik dalam memilih drama dan tentunya mempunyai kemahiran berlakon. Kim Hee Sun memilih drama Alice, dengan memainkan dua watak dengan wajah yang sama. Dengan cara ini, Kim Hee Sun menarik perhatian penonton dari semua peringkat usia. Ini juga akan menjadi cabaran bagi Kim Hee Sun.

2. Drama comeback Joo Won selepas 3 tahun dan hadir dengan peranan yang lebih kuat dari sebelumnya

Image source : soompi

Ini adalah drama pertama Joo Won setelah 3 tahun, tepat setelah dia menamatkan perkhidmatan ketenteraannya. Dalam drama itu, dia memerankan Park Jin Gyeom, seorang detektif yang berhati dingin. Pasukan produksi juga mengatakan bahawa Joo Won berjaya membenamkan diri dalam watak yang kuat dengan tanda dagangannya yang sentiasa fokus, penuh tenaga dan ekspresi wajah yang terperinci. Selain itu, dia juga memukau kakitangan dengan pemandangan aksinya.

3. Plot yang dapat membenamkan penonton dalam cerita

Image source : google

Alice adalah drama fiksyen ilmiah dengan tema perjalanan masa. Sekiranya kebanyakan penonton berpendapat bahawa sebuah drama fiksyen ilmiah sukar difahami, pasukan produksi percaya bahawa drama Alice akan menarik perhatian dan menarik penonton dalam kisah tersebut. Banyak kisah yang dapat membuat penonton berempati dan menampilkan pemandangan yang diimpikan oleh banyak orang secara umum.

4. Penonton tidak akan diberi kesempatan untuk mengecewakan mereka. Tidak seperti drama fiksyen sains yang lain, akan ada banyak rancangan menarik dalam drama ini

Image source : soompi

Sebagai drama fiksyen ilmiah, akan ada banyak pertunjukan yang dapat dilihat dan tidak pernah ditayangkan dalam drama drama fiksyen ilmiah sebelumnya. Dengan melihat beberapa gambar dan video penggoda yang telah dikeluarkan, penonton akan dapat membayangkan bagaimana drama ini kelihatan lebih berkelas dengan kualiti visual ditambah dengan kesan CGI yang canggih dan sejuk.

5. Barisan pemain akan menunjukkan chemistry yang sempurna dan kuat

Image source : artkoreatv

Selain pemain utama Kim Hee Sun dan Joo Won, ada sebilangan barisan pemain yang tidak kurang menarik perhatian. Kehadiran Kwak Shi Yang, Lee Da In, Kim Sang Ho, Choi Won Young, dan lain-lain akan menambah kualiti drama dengan kimia yang kuat dan padu. Dengan kemahiran lakonan mereka, diharapkan mereka dapat membenamkan penonton dalam watak dan kisah Alice.

Itulah 5 sebab mengapa anda mesti menonton drama SBS Alice. Bagi mereka yang ingin tahu, tonton drama Alice setiap Jumaat-Sabtu, 10 malam KST.

Leave a Reply

Top