You are here
Home > K-POP > Konsert Keluarga Bebas Cukai Lotte 2020 masih diadakan, apa nasib BTS, TXT, dan GFriend?

Konsert Keluarga Bebas Cukai Lotte 2020 masih diadakan, apa nasib BTS, TXT, dan GFriend?

Jawatankuasa Konsert Bebas Cukai Lotte 2020 masih memutuskan untuk mengadakan konsert di tengah-tengah wabak COVID-19 yang bahkan di Korea Selatan kini memasuki fasa kedua. Tetapi adakah mengadakan konsert adalah keputusan yang tepat?

Lotte Duty Free Concert 2020 adalah konsert tahunan yang diadakan oleh Lotte Duty Free dan sering mengundang bintang kpop terkenal. Kesebelasan untuk konsert tahun ini akan dimeriahkan oleh BTS, TXT, GFriend, Hwang Chi Yeol, dan Lee Hyun.

Tetapi peminat tidak perlu risau kerana konsert ini akan diadakan secara dalam talian dan tentunya dengan protokol kesihatan standard yang ada di Korea Selatan. Konsert yang akan diadakan pada 27 September itu juga akan disiarkan dalam enam bahasa termasuk Korea, Inggeris, Cina dan Vietnam.

Walaupun rancangan untuk tahun ini adalah mengadakan konsert besar untuk merayakan ulang tahun ke-40 Lotte Duty Free, rancangan itu terpaksa dibatalkan kerana pandemi COVID-19. Sebaliknya, konsert yang akan disiarkan secara dalam talian pasti akan menjangkau khalayak global yang lebih luas.

Konsert ini akan disiarkan melalui laman web Lotte Duty Free rasmi.

Leave a Reply

Top