You are here
Home > ENTERTAINMENT > Dari ‘Running Man’ hingga ‘Flower of Evil’, Berikut adalah Senarai Drama dan Rancangan Pelbagai yang Terpengaruh oleh COVID19

Dari ‘Running Man’ hingga ‘Flower of Evil’, Berikut adalah Senarai Drama dan Rancangan Pelbagai yang Terpengaruh oleh COVID19

Pandemik COVID19 mulai memberi kesan kepada status penyiaran sejumlah program TV Korea. Sebilangan besar pasukan produksi drama dan variety show telah memutuskan untuk menghentikan sementara penggambaran untuk mencegah penyebaran virus COVID19.

Pada (24/8), SBS membatalkan jadual penggambaran untuk variety show Running Man dan All The Butlers minggu ini. Di samping itu, SBS menjelaskan, “Penggambaran dijadualkan berlangsung minggu depan, tetapi kami masih harus memeriksa keadaannya terlebih dahulu.”

Lebih-lebih lagi, kes COVID19 ditemui di Pejabat SBS Mokdong pada (25/8), jadi ada kebimbangan bahawa penyebaran COVID19 akan menjadi lebih serius.

Selain itu, tvN telah menghentikan penggambaran variety show Hometown Flex dari 24-31 Ogos, sementara itu, KBS telah membatalkan penggambaran untuk program 2 Hari 1 Malam Musim 4.

Bagi stesen MBC, tidak ada perubahan yang dibuat, tetapi perbincangan dalaman dilaporkan akan berlanjutan mengenai penggambaran atau tidak.

Bukan hanya pelbagai program yang dipengaruhi oleh COVID19, tetapi kebanyakan drama juga mengalami kelewatan tayangan perdana, hingga pembatalan penggambaran.

Drama terbaru KBS, Do Do Sol, La La Sol, yang dijadualkan tayang perdana pada (26/8), terpaksa ditunda dan penggambaran dihentikan buat sementara waktu setelah pelakon Huh Dong Won disahkan terdedah kepada virus COVID19.

Demikian juga, drama JTBC 18 Again, yang dijadwalkan untuk tayangan perdana pada (7/9), harus menghentikan penggambaran untuk mengelakkan kemungkinan menyebarkan virus.

Selain drama 18 Again, proses penggambaran sejumlah drama JTBC seperti Personal Life, More Than Friends dan Run On juga telah dihentikan.

Di samping itu, drama Flower of Evil juga membatalkan penggambaran sementara dan memutuskan untuk menggantikan siaran dengan program khas pada (3/9). Sebagai tindak balas, CJ ENM berkongsi bahawa proses produksi drama tvN dan OCN akan dihentikan dari 24-31 Ogos untuk keselamatan pasukan pelakon dan produksi di bawah Studio Dragon.

Leave a Reply

Top