You are here
Home > ENTERTAINMENT > 8 Bulan Selepas Keberangkatan Goo Hara, Bekas Anggota KARA Kang Jiyoung Membuka Suara

8 Bulan Selepas Keberangkatan Goo Hara, Bekas Anggota KARA Kang Jiyoung Membuka Suara

Kang Jiyoung meluahkan perasaannya mengenai pemergian mendiang Goo Hara, yang merupakan rakan sepasukannya dalam kumpulan KARA.

Baru-baru ini, Kang Jiyoung kembali menyapa penonton di Korea setelah 5 tahun dengan membintangi drama JTBC Sweet Munchies. Dalam temu bualnya, Kang Jiyoung menyatakan rasa bersalahnya terhadap mendiang Goo Hara.

Kang Jiyoung / Image source : Star Today

Kang Jiyoung berkata, “Tidak ada yang dapat saya lakukan untuk unnie (Hara), jadi itu benar-benar membuat hati saya sakit. Ini bukan sesuatu yang dapat dilupakan, dan ini menjadikan saya lebih merindukannya. “

KARA / Image source : Google

Kang Ji Young dan Goo Hara memulakan karier mereka dalam industri hiburan pada tahun 2008 sebagai ahli dalam kumpulan KARA. KARA sendiri adalah salah satu kumpulan KPOP yang sangat popular, baik di Korea dan di Jepun dan akhirnya mengakhiri aktivitinya pada tahun 2014. Walaupun kumpulan KARA telah berpisah, ahli-ahli tersebut masih saling berhubungan dan terus berkawan. Kang Jiyoung sendiri meneruskan kerjayanya dan tinggal di Jepun.

“Sekiranya anda datang ke Jepun, saya kebetulan berada di Korea lagi, sehingga menyukarkan kita bertemu. Sejujurnya, saya tidak tahu bahawa dia melalui masa yang sangat sukar. Dia juga tidak pernah memberitahu saya sehingga (kematiannya) membuat saya sangat terkejut, “kata Kang Jiyoung.

Sementara itu, Kang Jiyoung kini meneruskan kariernya sebagai pelakon wanita di aegis KeyEast.

Leave a Reply

Top