You are here
Home > ENTERTAINMENT > Hujan, Mamamoo ke Akaun Kang Gary Disekat oleh TikTok, Ada apa?

Hujan, Mamamoo ke Akaun Kang Gary Disekat oleh TikTok, Ada apa?

Pada 12 Julai, seorang peminat kpop Cina memuat rakaman di rangkaian sosial Weibo dengan tulisan, “Akaun TikTok milik selebriti Korea telah disekat oleh TikTok China. Akaun milik penyanyi Rain, HyunA, Kim Hee Chul, Sunmi, dan MAMAMOO semuanya telah dihapus. “

Untuk mengetahuinya, hari ini (7/15) media Korea cuba mencari akaun selebriti yang disekat dan mendapati akaun Rain dan Kang Gary telah dikeluarkan dari aplikasi berasaskan video. Walaupun akaun lain milik HyunA, Sunmi, dan MAMAMOO masih ada, akaun mereka kini dalam keadaan tersekat.

Ketika ditanya mengenai hal ini, perwakilan TikTok menjelaskan, “Secara umum, pemblokiran pada akaun terjadi ketika laporan yang kami terima yang menangani masalah dengan kandungan pada akaun tersebut.” Walaupun begitu mereka tidak menjelaskan alasan untuk menyekat atau menghapus akaun milik selebriti Korea.

Kes penyekat akaun TikTok yang dimiliki oleh selebriti Korea juga menjadi bahan perbincangan oleh netizen China, “Walaupun Korea bukan Amerika Syarikat yang menyekat aplikasi ini, tetapi saya masih tidak faham mengapa ini dilakukan kepada selebriti Korea,” Oleh itu selepas ini saya tidak dapat melihat BLACKPINK lagi di TikTok? ” dan banyak lagi ungkapan kekecewaan.

Apa pendapat kamu? Adakah anda sudah memeriksanya?

Leave a Reply

Top