You are here
Home > ENTERTAINMENT > YG Entertainment Mengeluarkan Kenyataan Rasmi, Junhoe dan Jinhwan Mengancam Dihukum jika Terbukti Mengetahui dan Membiarkan Pengurus Memandu dalam keadaan Mabuk

YG Entertainment Mengeluarkan Kenyataan Rasmi, Junhoe dan Jinhwan Mengancam Dihukum jika Terbukti Mengetahui dan Membiarkan Pengurus Memandu dalam keadaan Mabuk

YG Entertainment akhirnya mengeluarkan pernyataan rasmi mengenai kemalangan kereta yang menimpa senimannya, Jinhwan dan Junhoe iKON.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, kedua-duanya terlibat dalam kemalangan kereta kecil pada (7/13) pagi kerana kereta yang mereka naiki tergelincir di jalan yang licin dan pemandunya terbukti berada di bawah pengaruh alkohol. YG Entertainment, sebagai agensi iKON akhirnya memberikan respons sehari selepas kejadian itu. YG juga menyatakan bahawa pemandu mabuk itu adalah pengurus mereka. YG juga memberi jaminan bahawa pihaknya akan bertanggungjawab untuk siasatan polis dan meminta maaf atas kejadian yang tidak menyenangkan ini.

Namun, YG Entertainment tidak mengatakan sama ada Junhoe dan Jinhwan tahu pengurus itu memang berada di bawah pengaruh alkohol atau tidak. Akibatnya, banyak netizen mempersoalkan adakah Junhoe dan Jinhwan tahu dan mengabaikan perkara ini.

Dipetik dari Joynews24, hukuman bagi orang yang terbukti aktif membantu dan bersekongkol dengan pemandu yang mabuk boleh dihukum penjara hingga tiga tahun atau denda hingga 10 juta won, dan hukuman penjara hingga satu setengah tahun atau denda hingga 5 juta won jika terbukti menyebabkan kes kecil ketika menolong dan bersubahat dengan pemandu yang mabuk.

Polis sendiri kini menjalankan siasatan berkaitan dengan kes kemalangan dan tuduhan terhadap Junhoe dan Jinhwan yang mengatakan bahawa kedua-duanya tidak menghiraukan pengurus memandu sementara mabuk kemungkinan akan didedahkan melalui siasatan polis.

Leave a Reply

Top