You are here
Home > K-POP > Selamat kembali! SHINee Onew secara rasmi keluar dari tentera hari ini (8 Julai) + reaksi peminat

Selamat kembali! SHINee Onew secara rasmi keluar dari tentera hari ini (8 Julai) + reaksi peminat

Onew SHINee telah menamatkan perkhidmatan ketenteraan wajibnya.

Berdasarkan sejumlah laporan media hari ini (8/7), nama sebenarnya pemilik Lee Jinki sepatutnya meninggalkan tentera pada 20 Julai, tetapi kerana hari ini menerima cuti terakhir, Onew diperintahkan untuk tidak kembali ke barak tentera. Oleh itu, Onew secara rasmi telah menyelesaikan tugas wajib militernya lebih awal, iaitu pada hari ini (8/7).

Onew memasuki tentera pada 10 Disember 2018 dan menjadikannya anggota SHINee pertama yang menyelesaikan perkhidmatan ketenteraan wajibnya.

Selama berkhidmat, Onew telah muncul dalam musikal Tentera Darat “The Promise of The Day”. Muzikal ini menceritakan kisah seorang askar veteran yang mengorbankan nyawanya untuk negara semasa Perang Korea.

Sehubungan dengan pemecatan Onew dari perkhidmatan ketenteraan, agensi SM Entertainment mengumumkan bahawa tidak akan ada acara pengambilan Onew untuk peminat untuk mencegah penyebaran Covid 19.

Peminat yang telah menantikan persembahan Onew segera memberikan reaksi gembira mereka, seperti yang dibuktikan dengan menjadikan nama JINKI dan ONEW dengan segera menjadi topik popular di seluruh dunia.

Leave a Reply

Top