You are here
Home > ENTERTAINMENT > Agensi Sung Hoon Sues Syarikat Kosmetik, Apa Masalahnya?

Agensi Sung Hoon Sues Syarikat Kosmetik, Apa Masalahnya?

Agensi pelakon Sung Hoon, Stallion Entertainment mengemukakan tuduhan jenayah terhadap syarikat kosmetik J.

Dilaporkan dari Star News, Stallion Entertainment mengemukakan tuduhan jenayah terhadap syarikat kosmetik J di Balai Polis Gangdong, Seoul pada 5 Jun.

Sung Hoon dilaporkan mempunyai konflik dengan syarikat kosmetik J setelah syarikat J mendakwa bahawa Sung Hoon tidak memenuhi kontrak sebagai model. Agensi Sung Hoon sendiri tidak mengesahkan apa yang dituntut oleh syarikat J.

Menurut Stallion, syarikat J ingin menggunakan Sung Hoon sebagai model dalam melancarkan produk rambut. Walau bagaimanapun, Kim, Ketua Pegawai Eksekutif syarikat J, yang merasa terbeban dengan kos model, menawarkan Stallion untuk menubuhkan usaha sama C, dan memutuskan untuk membayar 30 peratus sahamnya di syarikat gabungan itu sebagai kos model Sung Hoon.

Tetapi sejak itu, J sangat pasif dalam membina usaha sama C. Malah produk yang dilancarkan menggunakan nama syarikat J, bukan syarikat gabungan C.

“Dalam prosesnya, Sung Hoon tidak pernah menandatangani kontrak langsung sebagai model syarikat J, dan tidak pernah diminta untuk memenuhi kontrak model apa pun dari syarikat J,” kata Stallion. “Tidak masuk akal jika (syarikat J) menuntut Sung Hoon untuk memenuhi kontrak promosi.”

Leave a Reply

Top