You are here
Home > K-POP > LOONA ‘HASH’ memenangi tempat pertama dalam iTunes Album Chart di 47 Negara

LOONA ‘HASH’ memenangi tempat pertama dalam iTunes Album Chart di 47 Negara

Terakhir (5/2), kumpulan LOONA mengeluarkan album Hash bersama-sama dengan pembebasan video muzik untuk lagu utama bertajuk So What.

Album mini Hash ini memenangi nombor 1 pada carta album iTunes di 47 negara, termasuk Amerika Syarikat, Inggeris, Argentina, Australia, Brazil, Kanada, Colombia, Perancis, Indonesia, Mexico, Belanda, Filipina, Poland, Rusia, Sepanyol, Taiwan, Thailand , Turki, Vietnam, Austria, Chile, Denmark, Malaysia, New Zealand, Singapura dan lain-lain.

Ini adalah pencapaian yang lebih tinggi daripada pelepasan album LOONA sebelumnya. Bukan itu saja, lagu utama So What juga memasuki peringkat teratas dalam pelbagai carta muzik domestik.

Di samping itu, kumpulan LOONA memasuki senarai carian masa nyata sejurus selepas pelepasan album itu, juga terus memasuki kericau Twitter di pelbagai bahagian dunia.

 
Album mini LOONA Hash terdiri daripada 6 lagu, termasuk So What, Number 1, Ya I Am, dan lain-lain. Lagu utama Jadi Apa lagu genre tarian bandar dengan melodi yang mengagumkan.

Sementara itu, kumpulan LOONA akan menjalankan aktiviti promosi aktif, bermula dengan muncul pada Countdown Mnet M hari ini (6/2), pada 6 petang (KST).

Leave a Reply

Top