You are here
Home > K-POP > Selepas Jaehyun, Cha Eun Woo menulis surat permintaan maaf kerana mengunjungi Itaewon di tengah-tengah wabak COVID-19

Selepas Jaehyun, Cha Eun Woo menulis surat permintaan maaf kerana mengunjungi Itaewon di tengah-tengah wabak COVID-19

Cha Eun Woo menulis sepucuk surat kepada peminat dan orang ramai selepas kontroversi yang mengelilinginya dengan 97 baris iaitu Jungkook BTS, Jaehyun NCT 127, dan Mingyu Seventeen yang mengunjungi Itaewon.

Mengikuti Jaehyun yang menulis surat permintaan maaf yang dimuat naik di Instagramnya, hari ini (5/19) Cha Eun Woo juga menulis permintaan maafnya yang dimuat naik di Twitter rasmi ASTRO. Berikut adalah kandungan surat Cha Eun Woo:

Helo, ini Cha Eun Woo.

Pertama sekali, saya meminta maaf kerana menimbulkan kebimbangan banyak orang kerana tingkah laku saya yang cuai.

Saya sangat menyesal kerana tidak mengikuti sekatan sosial dan mengunjungi restoran dan bar di Itaewon bersama saudara-mara di tengah-tengah sebilangan besar kakitangan perubatan dan penduduk yang masih bekerja keras untuk menangani COVID-19 dan saya juga mengambil bahagian dalam ‘Terima Kasih Cabaran’.

Saya benar-benar menyesal kerana mengecewakan peminat yang percaya dan sentiasa menyokong saya. Saya juga meminta maaf kepada anggota, kakitangan agensi, dan semua orang di sekeliling saya.

Melihat betapa banyaknya kasih sayang yang diberikan oleh banyak orang kepada saya, pada masa akan datang saya akan berusaha sebaik mungkin untuk berfikir dan bertindak dengan lebih berhati-hati.

Sekali lagi, saya minta maaf kerana menimbulkan kontroversi ini.

Semalam Dispatch melaporkan bahawa Cha Eun Woo, Jungkook, Jaehyun, dan Mingyu pergi ke sebuah restoran dan dua bar di Itaewon pada malam 25 April hingga 26 April pagi. Selepas kejadian itu, disahkan bahawa seorang pesakit dengan COVID-19 mengunjungi kelab-kelab di kawasan itu pada 2 Mei yang membuat pemerintah mengeluarkan kenyataan bahawa sesiapa yang mengunjungi kemudahan hiburan (termasuk kelab, bar, dll.) Di Itaewon antara 24 April hingga 6 Mei untuk tidak meninggalkan rumah. Agensi keempat berhala itu juga telah mengesahkan bahawa mereka menguji negatif untuk COVID-19.

Leave a Reply

Top