You are here
Home > K-POP > Album barunya bertukar menjadi hitam, Bagaimana lagu-lagu baru TXT berkembang di carta muzik?

Album barunya bertukar menjadi hitam, Bagaimana lagu-lagu baru TXT berkembang di carta muzik?

Album terbaru TXT mencapai kejayaan baru!

Album mini TXT kedua “The Dream Chapter: ETERNITY” dilancarkan pada 18 Mei. Pada 19 Mei pukul 8 pagi waktu Korea Selatan, “The Dream Chapter: ETERNITY” menduduki tangga teratas Album Teratas iTunes di sekurang-kurangnya 50 wilayah, memecahkan rekod peribadi mereka sendiri. Lagu tajuk di album, “Can’t You See Me?”, Memenangi tempat pertama dalam kategori Lagu Teratas iTunes di sekurang-kurangnya 10 wilayah di seluruh dunia.

“Tidak Bolehkah Anda Melihat Saya?” juga menunjukkan hasil yang memberangsangkan pada carta masa nyata domestik. Segera setelah dirilis, “Tidak Dapatkah Anda Melihat Saya?” berjaya ke 6 teratas dalam carta masa nyata di Melon, Genie, dan Bugs. Di samping itu, semua lagu dari album berjaya masuk ke 50 teratas. Pada masa yang sama, lagu TXT sebelumnya “CROWN” dan “Run Away” muncul kembali di chart.

Sementara itu, TXT akan menjadi bintang tamu untuk program “Berita TMI” yang disiarkan di Mnet pada 20 Mei.

Curator’s comment:

Pada masa debutnya, TXT masih sering disebut sebagai ‘junior BTS’ oleh netizen kerana mereka melakukan debut di agensi yang sama dengan BTS, Bighit Entertainment. Walau bagaimanapun, ini tidak menjadikan TXT jatuh. Bang Si Hyuk sebagai pemimpin Bighit Entertainment mendedahkan perbezaan yang signifikan antara BTS dan TXT adalah bahawa TXT membuat debutnya ketika Bighit telah menunjukkan kejayaannya, sementara BTS benar-benar melakukan segalanya dari bawah. Walaupun begitu, TXT nampaknya masih berusaha keras untuk melepaskan label ‘junior BTS’ dan supaya semua orang dapat melihatnya sebagai TXT. Kerja keras itu pasti membuahkan hasil dengan pelbagai perbincangan hangat mengenai ahli-ahli yang baru-baru ini dibincangkan di pelbagai media sosial, serta album baru mereka yang menarik perhatian ramai pencinta muzik KPOP untuk dapat mencapai kedudukan terbaik dalam pelbagai carta muzik.

Kpop Curator, Uta.

Adakah anda berminat dengan berita terkini dari ahli TXT?

Leave a Reply

Top