You are here
Home > INTERVIEW > Berkat drama ‘Memorist’, Yoo Seung Ho berjaya menghilangkan imej sebagai pelakon kanak-kanak

Berkat drama ‘Memorist’, Yoo Seung Ho berjaya menghilangkan imej sebagai pelakon kanak-kanak

Yoo Seung Ho adalah salah satu pelakon teratas dengan pengalaman terbanyak di Korea Selatan. Walaupun usianya masih muda, Yoo Seungho telah hidup sebagai pelakon selama lebih dari 20 tahun, iaitu sejak dia menjadi pelakon kanak-kanak pada tahun 1999.

Selama kariernya, Yoo Seungho telah menerima pelbagai tawaran untuk membintangi sejumlah drama dan filem. Terlepas dari wataknya sendiri, Yoo Seungho nampaknya mempunyai syarat khas yang mesti dipenuhi. Dalam wawancara baru-baru ini, Yoo Seungho mendedahkan bahawa kru drama mesti memperlakukan pelakon kanak-kanak sebagai pelakon juga. Tidak ketinggalan, pelakon kanak-kanak lebih kerap dilihat sebagai ‘kanak-kanak’ dan bukannya ‘pelakon’.

Sebagai salah seorang bekas pelakon kanak-kanak, netizen memuji pemikirannya yang bernas terhadap pelakon muda yang telah lama mengimpikan kerjaya mereka.

Baru-baru ini, Yoo Seungho mengambil peranan sebagai polis untuk pertama kalinya sejak debutnya, yang berada di drama tvN “Memorist”. Dengan menunjukkan perasaan yang lebih terperinci dan bertindak penuh aksi, Yoo Seungho akhirnya berjaya membuang gambar itu sebagai “adik lelaki bangsa” yang sudah ada dalam dirinya. Yoo Seungho juga mengakui bahawa dia tidak merasa yakin dengan gambarnya yang selalu dilihat sebagai pelakon kanak-kanak. “Saya sering mendengar bahawa saya masih kelihatan seperti kanak-kanak, jadi saya tidak yakin ketika meneroka watak-watak dalam drama” Memorist “. Namun, berkat drama ini, saya mula menghilangkan pemikiran itu dan mendapat banyak pujian dari orang-orang di sekitar saya. Saya berterima kasih dan sangat menyukai drama ini, “katanya.

Leave a Reply

Top