You are here
Home > K-POP > Menang Kemenangan Pertama ‘Ketukan’ di Acara ‘Show Champion’, Anggota ASTRO Tidak Mampu Menahan Air Mata

Menang Kemenangan Pertama ‘Ketukan’ di Acara ‘Show Champion’, Anggota ASTRO Tidak Mampu Menahan Air Mata

Kumpulan ASTRO (Cha Eunwoo, Jin Jin, MJ, Moon Bin, Yoon San Ha, Rocky) sangat bersyukur kerana tidak dapat menahan air mata mereka.

ASTRO meraih kemenangan pertama dalam program muzik MBC ‘Show Champion’ pada 13 Mei, berjaya mengalahkan pencalonan lain, seperti NCT Dream, IU, Oh My Girl, dan Taeyeon. Kemenangan ini adalah kemenangan pertama yang dicapai oleh ASTRO dalam kemunculan semula mereka, ‘KNOCK’.

Semasa ucapan kemenangan, para anggota mengucapkan terima kasih kepada agensi dan kakitangan, serta AROHA (ASTRO fanclub) yang selalu memberikan banyak kasih sayang dan sokongan kepada mereka. Ketika melakukan persembahan encore, para anggota mula berpelukan dan tidak dapat menahan air mata yang terus menitiskan air mata.

ASTRO sudah tentu menarik perhatian peminat global dengan mengeluarkan mini album ke-7 “GATEWAY”. Selain menduduki tempat nombor 1 dalam penjualan album mingguan di laman web Gaon selama 19 minggu, album ini juga berada di tangga lagu iTunes K-POP Album di 15 negara sejurus selepas dilancarkan.

Saksikan persembahan ASTRO dengan lagu ‘KNOCK’ di Show Champion di bawah!

Leave a Reply

Top