You are here
Home > ENTERTAINMENT > Mengungkap Rahsia Namanya dalam ‘Mengetahui Bros,’ Netizen Bersyukur BamBam GOT7 Tidak Menjadi Wiski oleh Bapanya

Mengungkap Rahsia Namanya dalam ‘Mengetahui Bros,’ Netizen Bersyukur BamBam GOT7 Tidak Menjadi Wiski oleh Bapanya

BamBam pernah mendedahkan bahawa dia hampir diberi nama Whiskey oleh ayahnya.

BamBam mengatakan bahawa ketika muncul sebagai tetamu di acara Knowing BrosB = bersama bintang tamu lain iaitu Joon Park, Lucas Way V, dan Yuqi (G) I-DLE.

Ini bermula ketika Lee Soo Geun terkejut dan bingung membaca nama BamBam. BamBam menjelaskan bahawa di Thailand kebanyakan orang mempunyai nama lebih dari dua perkataan. BamBam, yang nama panjangnya Kunpimook Bhuwakul, menjelaskan bahawa kedua-duanya adalah nama sebenarnya. Dia mengatakan bahawa orang Thai biasanya membuat nama panggilan dari dua suku kata terakhir dari nama sebenar atau membuat nama panggilan baru. Nama BamBam diberikan oleh nenek yang diambil dari watak dalam komik kecil tetapi kuat.

Ketika anggota Knowing Bros bertanya nama panjang saudaranya, BamBam menjawab, “Saya tidak ingat kerana terlalu lama,” yang diikuti oleh tawa para anggota dan bintang tamu.

Kemudian BamBam mengungkapkan rahsia di sebalik namanya dan adik-beradiknya dengan meneruskan, “Kakak pertama saya mempunyai nama panggilan Beer.” BamBam kemudian menjelaskan bagaimana ayahnya sangat menyukai alkohol sehingga dia ingin menamakan semua anaknya dengan pelbagai jenis alkohol. BamBam meneruskan, “Ayah saya sangat gemar alkohol dan ingin menamakan semua anaknya mengikut jenis alkohol. Bir, Anggur, Wiski, Vodka. ” BamBam meneruskan, “Saya hampir diberi nama Whiskey.”

Walaupun ditayangkan pada tahun 2018, rakaman ini sekali lagi menjadi tajuk perbincangan oleh netizen kerana kisah di sebalik nama lucu BamBam. Pelbagai reaksi dari iGOT7 seperti, ‘Saya tidak dapat membayangkan jika namanya Whisky’ ‘Lucu jika ada ahli GOT7 yang namanya Whisky’ ‘BamBam ketika pengenalan: Perkenalkan nama saya Whiskey’ menghiasi ruangan komen treler.

Benar-benar lucu, BamBam! Pada masa ini, ahli BamBam dan GOT7 sedang sibuk mempromosikan album terbaru mereka berjudul ‘DYE’ dengan tajuk lagu berjudul ‘NOT BY THE MOON.’

Tonton video ‘wiski’ sekali lagi di bawah:

Leave a Reply

Top