You are here
Home > ENTERTAINMENT > ITZY Comeback Song Chore ‘WANNABE’ Mencuri Perhatian

ITZY Comeback Song Chore ‘WANNABE’ Mencuri Perhatian

ITZY akhirnya kembali secara rasmi pada 9 Mac dengan album mereka yang bertajuk “IT’z ME”. Pada masa yang sama, kumpulan pemula yang dibuat oleh JYP Entertainment juga mengeluarkan lagu video muzik utama mereka (MV) yang berjudul “WANNABE”.

Album “IT’z ME” itu sendiri terdiri daripada 3 versi termasuk IT’Z, ME dan Wannabe. Tiga versi lagu kemunculan semula album ini akan mempunyai tiga warna berbeza termasuk hitam, oren, dan biru tua. Peminat akan mendapatkan bingkai foto yang digunakan untuk meletakkan kad pos. Bukan itu sahaja, peminat juga akan mendapat kad gambar rawak dengan gambar seorang ahli.

Dalam album ini, penyanyi “Dalla Dalla” akan membawakan sejumlah 6 lagu baru. Lagu-lagu tersebut termasuk “WANNABE” yang merupakan lagu utama, “Ting Ting”, “That A No No”, “Nobody Like You”, “You Make Me”, “I Don’t Want Dance” dan juga lagu ” 24HRS “.

Untuk menyokong kemunculan semula yang luar biasa ini, ITZY melancarkan video koreografi “WANNABE” yang mencuri perhatian pada hari Rabu (11/3). Hari ini ITZY kini telah menguasai carta Album Dunia iTunes. Bukan hanya itu, MV “WANNABE” juga kini mempunyai 28 juta tontonan dan telah menjadi video No. 1 yang menjadi tren di pelbagai negara termasuk Korea Selatan, AS, UAE, Argentina, Filipina, Brazil, Chile dan Taiwan.

Mengenai koreografer MV ini, salah satunya adalah LeeJung Lee, Lee Jung Lee dikenali sebagai koreografer profesional dari YGX. Dengan pengalamannya sebagai penari, keraguannya untuk menari dan membuat koreografi tidak diragukan lagi. Nama LeeJung Lee sendiri lebih dikenali oleh peminat YG Entertainment. Semalam (17/4) Melalui akaun Instagramnya, LeeJung Lee berkongsi rakaman tarian dari video muzik “Wannabe” dan mendedahkan bahawa dia menjadi salah seorang koreografer untuk lagu comeback terbaru ITZY. Bukan itu sahaja, beberapa lagu TWICE yang mencuri perhatian dan dia pernah membuat koreografi termasuk Feel Special dan Fancy

Apa pendapat anda mengenai kemunculan semula ITZY kali ini dan koreografi yang mencuri perhatian?

Leave a Reply

Top