You are here
Home > ENTERTAINMENT > Corona masih berleluasa, satu Siri Comeback untuk Program Penggambaran Ditunda

Corona masih berleluasa, satu Siri Comeback untuk Program Penggambaran Ditunda

Pandemik COVID-19 yang semakin meningkat telah menyebabkan pelbagai acara dan jadual yang dirancang untuk ditangguhkan, termasuk industri hiburan Korea. Berikut adalah nama-nama kumpulan kepada program yang harus menangguhkan jadual kemunculan semula sehingga penggambaran sebagai hasil daripada peningkatan corona virus.

1.       JBJ95 

/credit = Hunus Entertainment

Kumpulan kedua, yang terdiri daripada Kenta Takada dan Kim Sang Gyun, mengumumkan untuk menangguhkan lawatan fanmeeting di Amerika yang akan diadakan pada bulan Mei.

2.       ATEEZ

/credit = KQ Entertainment

Pesta acara peminat, yang dijadualkan untuk esok, 10 April, mesti ditukar kepada 29 Mei untuk memenuhi kedudukan sosial yang disyorkan oleh kerajaan Korea. Peminat yang dipilih untuk mengambil bahagian dalam acara itu akan dimaklumkan melalui teks atau e-mel pada 22 Mei.

3.       Monsta X

/credit = Starship Entertainment

Acara peminat MONSTA X yang diadakan dengan kerjasama TWOTUCKGOM mesti ditangguhkan selama-lamanya. Di samping itu, konsert Monsta X yang pada asalnya dijadualkan pada 9-10 Mei di Kofo Dome telah disahkan dibatalkan.

4.       Seventeen

/credit = Pledis Entertainment

Tujuh belas mengumumkan untuk membatalkan lawatan Jepun mereka yang dijadualkan pada 9-28 Mei.

5.       Jun K

/credit = JYP Entertainment

Ahli 2PM juga terpaksa menangguhkan pelepasan album Jepun yang pada asalnya dijadualkan pada 13 Mei hingga 10 Jun.

6.       Acara Hip Hop Playa Festival 2020

/credit = Master Plan Music Group

Acara perayaan muzik hip hop yang menampilkan bintang hip hop Korea terkenal seperti Jay Park, Beenzino, Changmo, Giriboy, Zico, Crush, BewhY, dan banyak lagi, akhirnya harus menangguhkan acara yang dijadualkan pada 25-26 April untuk masa yang tidak ditentukan .

7.       Film The Sun Does Not Move

Filem Jepun, yang juga bintang Han Hyo Joo dan Byun Yo Han, terpaksa menangguhkan pelepasan filem itu kerana wabak korona.

8.       Program The Great Escape 3

The Great Escape 3 tvN pelbagai program memutuskan untuk berhenti menembak selama tiga minggu akan datang. Ini dilakukan kerana program yang dibintangi Kang Ho Dong cs melibatkan banyak pelakon dan kakitangan sokongan ke dalam bilik tertutup dan berisiko tinggi untuk menyebarkan virus korona baru.

Leave a Reply

Top