You are here
Home > MOVIE > Cerita yang serupa dengan Kes Corona, Filem Korea ‘The Flu’ (2013) kembali kepada Perhatian dan Dilancarkan di Taiwan

Cerita yang serupa dengan Kes Corona, Filem Korea ‘The Flu’ (2013) kembali kepada Perhatian dan Dilancarkan di Taiwan

Dengan penyebaran virus Corona (COVID19), yang kini menyusahkan orang ramai di seluruh dunia, nampaknya minat orang dalam filem bencana meningkat dan filem The Flu, yang dikeluarkan pada tahun 2013, sekali lagi menjadi kebimbangan dan akan dikeluarkan di Taiwan.

Ini disampaikan oleh CJ Entertainment pada 30 Mac semalam, bahawa filem The Flu (2013) yang diarahkan oleh Kim Sung Soo akan dikeluarkan semula di Taiwan pada 30 April.

CJ Entertainment berkata, “Selepas penyebaran virus Corona (COVID19), permintaan untuk filem bencana untuk TV dan video-on-demand (VOD) di Asia Tenggara telah meningkat sangat tinggi. Banyak siaran filem baru telah ditunda, tetapi kami memutuskan untuk melakukan pelepasan kecil untuk filem The Flu. “

Flu adalah sebuah filem bencana mengenai keputusan kerajaan untuk menutup seluruh bandar dan kuarantin rakyat akibat penyebaran wabak virus dengan angka kematian 100% yang menjejaskan saluran pernafasan di Korea. Filem yang dimainkan oleh Jang Hyuk, Soo Ae, Yoo Hae Jin, Lee Hee Joon, Cha In Pyo, Ma Dong Seok, dan lain-lain, ditonton oleh 312 juta penonton pada masa pembebasan. Filem ini juga telah menarik perhatian sejak virus MERS berlaku pada tahun 2015 lalu.

 
Adakah sesiapa pernah menonton filem ini?

Poster film The Flu / i Love Cinema

Leave a Reply

Top