You are here
Home > K-POP > PEMENANG Tunjukkan Konsep Unik dalam video ‘Pegang’ dan Jemput Peminat untuk Lakukan #DDeumChallenge

PEMENANG Tunjukkan Konsep Unik dalam video ‘Pegang’ dan Jemput Peminat untuk Lakukan #DDeumChallenge

WINNER telah melancarkan lagu terkini berjudul Hold from Remember album penuh ketiga pada 26 Mac semalam. Tidak lama selepas ia dikeluarkan, lagu itu menduduki tempat # 1 dalam 5 laman utama Korea. Hari ini (3/27), lagu Hold juga memegang # 3 di laman Melon, # 2 di laman Genie, dan # 1 di laman Bugs.

Tidak hanya itu, lagu Hold juga menduduki tempat # 1 dalam carta muzik iTunes di 16 negara, juga HOLDWINNER hashtag segera menjadi tren di seluruh dunia.

Menariknya, WINNER menunjukkan konsep baru dan unik dalam video muzik yang kedua-duanya dikeluarkan pada 26 Mac semalam. Anggota WINNER berkata, “Kami menyediakan dengan baik di mana kami ingin menunjukkan segala sesuatu yang baru, yang belum pernah ditunjukkan sebelum ini.” MV Hold juga menarik perhatian dengan menggunakan pelbagai ciri-ciri lama, serta bertindak ahli-ahli yang sangat menghiburkan. Walaupun terkesan jauh berbeza dengan konsep yang biasa ditunjukkan oleh YG, WINNER berjaya menunjukkan warna dan ciri-ciri WINNER, melalui muzik yang dapat dinikmati oleh semua peminat.

Berikutan trend itu, WINNER juga menjemput peminat untuk melakukan Cabaran Ddeum, di mana mereka menari berpasangan dan melakukan pergerakan ceria dan comel.

 
Sementara itu, PEMENANG akan menunjukkan persembahan langsung lagu Hold for the first time pada WINNER COMEBACK LINE: Pegang Parti Remember, pada 30 Mac pada pukul 9 malam KST. WINNER juga akan melancarkan album penuh Ingat pada 9 April jam 6 petang KST.

그룹 위너(WINNER) / 사진제공=YG엔터테인먼트
WINNER / YG Entertainment

Leave a Reply

Top